Foto: EPA/LETA
Ceļotājiem, kas vēlas apskatīt Stounhendžas akmens kompleksu vai seno inku pilsētu Maču Pikču, tiek ieteikts pasteigties, jo abi pasaulslavenie tūrisma objekti iekļauti apdraudēto tūrisma objektu sarakstā.

Britu ceļojumu žurnāls "Wanderlust" publicējis tūrisma galamērķu sarakstu, kur iekļauti tādi tūrisma objekti, kas pārlieku liela tūristu skaita, sliktas apsaimniekošanas vai zema drošības līmeņa dēļ ir kļuvuši par apdraudētiem tūrisma objektiem.

Sarakstā iekļauti astoņi tūrisma objekti. Akmens laikmeta piemineklis Stounhendža Lielbritānijā, kas ir pasaulē populārākais aizvēsturiskais tūrisma objekts, ceļotājiem sagādā vilšanos, jo, to apmeklējot, apskatīt var vien mašīnu stāvvietu un pašas akmens konstrukcijas redzēt vien no attāluma, savukārt Maču Pikču tūristu dēļ cīnās ar atkritumiem. Seno inku pilsētu katru dienu apmeklē vairāk nekā 2000 tūristu, kas nenovēršami noved pie pieminekļu bojāšanas.

Vēl sarakstā iekļauta Timbuktu pilsēta Mali, upes ciemats "Yangshuo" Ķīnā, Tulumas pludmale Meksikā, "Jaisalmer" Indijā, Ugunslīcis Austrālijā un Jordānijas tuksneša ieleja "Wadi Rum". Lielākoties šos tūrisma objektus nebaudāmus padara milzīgie tūristu pūļi un slikta organizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!