Foto: AFP/Scanpix
Baltkrievijā netiks pieļautas nekādas krāsainās revolūcijas, otrdien solīja prezidents Aleksandrs Lukašenko.

"Baltkrievijā nenotiks nekāda krāsainā revolūcija. Kamēr vien būšu prezidents, es valstī nepieļaušu nekādas krāsainās revolūcijas," vēstījumā tautai un parlamentam sacīja Lukašenko.

Viņš noraida revolūcijas izcelšanās iespēju arī tādā gadījumā, ja valsts piedzīvos ekonomiskas grūtības. "Mēs jau esam pārdzīvojuši brīdi, kad mūs varēja nolikt uz ceļiem," norādīja Baltkrievijas prezidents.

Viņš atteicās vilkt jebkādas paralēles ar Kirgizstānas notikumiem - to rezultātā, kā zināms, aprīļa sākumā notika valsts apvērsums.

"Runas par Baltkrievijas vadības bailēm no Kirgizstānas notikumu atkārtošanās mūsu valstī ir pilnīgs absurds," pārliecināts ir Lukašenko.

"Kāds jau sācis runāt, ka Kirgizstānas notikumi ir zīme kaut kam, arī Baltkrievijai... Tas ir smieklīgi. Ne valdības, ne prezidenta administrācijas ēkām, ne arī prezidenta rezistencei apkārt nav žoga. Jūs to pamanījāt? Simboliski. Tas ir apliecinājums tam, ka mēs negaidām krāsainās revolūcijas, mēs nebaidāmies no tā, ka rīt kāds varētu uzbrukt valsts iestādēm," teica Lukašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!