Foto: EPA/LETA
Jaunievēlētais Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis savā atvaļinājuma laikā Lietuvā ticies ar valsts prezidenti Daļu Grībauskaiti, piektdien vēsta delfi.lt.

Par šo tikšanos iepriekš netika ziņots. Turklāt iepriekš tika vēstīts, ka visu Baltijas valstu prezidenti ar Komorovski tiksies konferencē Rīgā 10. septembrī.

"Tā bija Polijas prezidenta privātā vizīte, un tās detaļas netika izpaustas pēc Polijas puses lūguma," sacīja Grībauskaites padomniece Daiva Ulbinaite.

Vēlāk Lietuvas prezidenta preses dienests izplatīja relīzi, kurā norādīts, ka tikšanās laikā līderi runājuši par Lietuvas un Polijas attiecībām, minoritāšu stāvokli abās valstīs, kopīgajām ārpolitikas prioritātēm, divpusējo sadarbību un stratēģisko partnerību, stratēģiskajiem reģiona enerģētikas un transporta projektiem, valstu gatavošanos prezidentūrai Eiropas Savienībā un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā, kā arī NATO jauno stratēģisko koncepciju,

Komorovskis arī uzsvēra savu saikni ar Lietuvu - viņa vecāki nāk no Aukštaitijas (lielākais no pieciem Lietuvas kultūrvēsturiskajiem novadiem, ko viduslaikos apdzīvojuši aukstaiši).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!