Foto: EPA/LETA
Eiropas Komisija (EK) pārbaudīs, vai Francija nav pārkāpusi Eiropas Savienības (ES) direktīvas, deportējot no valsts čigānu tautības pārstāvjus, vēsta "Deutsche Welle".

Pēc EK pārstāvju vārdiem, ES pilsoņus no jebkādas dalībvalsts var izsūtīt tikai tādā gadījumā, ja viņi rada tai draudus.

Eiropas Komisija aicina visas ES dalībvalstis ievērot spēkā esošās direktīvas, pieņemot lēmumu par čigānu deportāciju. "Mēs esam noraizējušies par ES notiekošo diskusiju un plānojam izskatīt katru jautājumu atsevišķi," paziņoja ES tieslietu komisāres Vivjēnas Rēdingas preses sekretārs.

Pēc viņa teiktā, daudzi deportējamie čigāni ir ES pilsoņi un tiem ir visas tiesības brīvi pārvietoties visā bloka teritorijā.

EK kritiku izraisīja nesenie Itālijas iekšlietu ministra Roberto Maroni izteikumi, ka ES būtu jāseko Francijas piemēram un jādeportē citu ES dalībvalstu pilsoņi, ja tie rada slodzi uzņēmējvalsts sociālajām sistēmām.

Kā ziņots, līdz augusta beigām no Francijas plāno izsūtīt aptuveni 700 aizturēto čigānu. Valstī jau likvidēti vairāki desmiti nelegālo čigānu apmetņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!