Foto: AFP/Scanpix
Par "Brīvības flotiles" aktīvistu aplaupīšanu izraēliešu karavīram pirmdien piespriests piecu mēnešu cietumsods, vēsta plašsaziņas līdzekļi.

Militārpersonai noteikts arī 700 šekelu (98 latu) liels naudassods un atņemts militārpersonas statuss par klēpjdatora, fotoaparāta objektīvu un kompasa nozagšanu, informē laikraksta "Jerusalem Post" tīmekļa vietne.

Kā jau ziņots, izraēliešu spēki 31.maijā īstenoja vardarbīgu reidu uz Gazas joslas palīdzības flotiles, laupot deviņu turku aktīvistu dzīvību un ievainojot vēl vairākus desmitus cilvēku.

Operācijas laikā uz kuģu klājiem atradās vairāk nekā 600 starptautisko aktīvistu, kuru personīgās mantas pirms deportēšanas tika konfiscētas.

Izraēlas armijas pārstāvji vēl nav apstiprinājuši karavīram militārajā tiesā piespriesto sodu. Notiesātais karavīrs nepiedalījās reidā, taču viņam bija piekļuve flotilē ietilpstošajiem sešiem kuģiem, kad tie pēc pārtveršanas starptautiskajos ūdeņos tika nogādāti Izraēlas Ašdodas ostā. Nozagto aprīkojumu militārpersona pēcāk pārdeva citiem karavīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!