Foto: EPA/LETA
Komā esošā bijušā Izraēlas premjerministra Ariela Šarona radinieki ceturtdien viņu no slimnīcas pārveduši uz mājām, ziņo ārzemju masu mediji.

82 gadus vecais Šarons komā atrodas kopš 2006.gada 4.janvāra, kad piedzīvoja insultu. Visu šo laiku Šarons atradās slimnīcā, bet tagad radinieki nolēmuši viņu pārvest uz ģimenes lauku mājām Izraēlas dienvidos Negevā.

Pagājušajā nedēļā ārsti pavēstīja, ka bijušais Izraēlas premjers atrodas veģetatīvā stāvoklī, bet viņa stāvoklis nepasliktinās.

"Pārsvarā viņš guļ, bet pa dienu atver acis. Dažrei viņa ģimenes locekļiem liekas, ka viņš viņus atpazīst," teica Šarona ģimenes ārsts un draugs Šlomo Segevs.

Mājās Šarona veselības stāvokli uzmanīs mediķi, bet ik pa laikam viņu nogādās slimnīcā, lai veiktu pastiprinātas pārbaudes.

Šarons par Izraēlas premjeru tika ievēlēts 2001.gadā. Viņš solījās nodrošināt "drošību un īstu mieru" Izraēlā. Šarons ieturēja stingru politiku attiecībās ar palestīniešiem un pēc viņa ierosinājuma starp Izraēlu un Jordānas upes rietumkrastu tika izbūvēta robežlīnija. Taču tieši pēc Šarona pavēles no Gazas joslas un apmetnēm rietumkrastā aizgāja Izraēlas iedzīvotāji, kas gan izsauca radikālāko ebreju politiķu dusmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!