Foto: DVIDS
Saūda Arābijas drošības spēki astoņu mēnešu laikā aizdomās par piederību starptautiskajai teroristu organizācijai "Al Qaeda" arestējuši 149 cilvēkus, piektdien, atsaucoties uz Saūda Arābijas Iekšlietu ministriju, vēsta CNN.

Ministrijas pārstāvis, ģenerālis Mansurs al - Turki sacīja, ka arestētie plānojuši sazvērestības pret valdības amatpersonām, drošības spēkiem un medijiem.

"Viņu rīcības galvenie motīvi ir naida pret neticīgajiem ideoloģijas izplatīšana un naudas iegūšana, lai finansētu "Al Qaeda" grupu gan Saūda Arābijā, gan ārpus tās [..]," klāstījis al - Turki.

Saūda Arābijas valsts televīzija ziņojusi, ka no 149 cilvēkiem 124 bijuši no Saūda Arābijas. Pārējie ir Ēģiptes un Jemenas pilsoņi. Arestētie sadarbojušies ar "Al Qaeda" atzariem Jemenā, Somālijā un Afganistānā.

Al - Turki arī pastāstījis, ka arestētie, slēpjot savu identitāti, izmantojuši hadža - musulmaņu svētceļojuma - sezonu. Tāpat aizdomās turamie izmantojuši internetu, lai savervētu jaunus "Al Qaeda" biedrus. Vervētāji savu identitāti interneta sarunās slēpa aiz iesaukām, kur bija tādi vārdi kā "slepkava", "Dieva mīlestība", "imigrantu lauva" un "vientuļnieks". Arestēto vidū bijusi arī kāda sieviete, kas aizsūtīta atpakaļ pie savas ģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!