Foto: EPA/LETA
Horvātijas prokuratūra izdevusi starptautisku orderi bijušā premjerministra Ivo Sanadera arestam, kuru tur aizdomās par varas ļaunprātīgu izmantošanu, piektdien vēsta aģentūra "Reuters" ar atsauci uz valsts Iekšlietu ministriju.

Pašlaik Sanaders ir neatkarīgs deputāts Horvātijas parlamentā. Ceturtdien pēc prokuratūras pieprasījuma likumdevēji viņam vienbalsīgi atņēmuši deputāta neaizskaramību.

Taču politiķis paspējis pamest valsts teritoriju vēl pirms šī lēmuma pieņemšanas. Pēc Iekšlietu ministrijas datiem, viņš varēja aizbraukt uz kaimiņvalstī Slovēniju, no turienes izlidot uz Londonu un tālāk, iespējams, uz ASV.

57 gadus veco ekspremjeru tur aizdomās noziedzīgu darbību pastrādāšanā un ļaunprātīgā varas izmantošanā.

Oficiālas informācijas par Sanadera noziegumiem nav, taču vietējā prese ziņo, ka viņam tiks izvirzītas apsūdzības saistībā ar finanšu mahinācijām kompānijās "Fimi-Media" un HEP.

Pats Sanaders sevi dēvē pat politisku intrigu upuri.

No 2000. gada Sanaders vadīja Horvātijas Demokrātisko savienību (HDZ) un divireiz stājās premjerministra amatā. 2009. gadā politiķis negaidīti atkāpās no mata, taču šogad janvārī paziņoja par atgriešanos politikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!