Foto: AFP/Scanpix
Derību parādi ir goda parādi - tieši tāpēc korporācijas "Virgin" vadītājs, visā pasaulē pazīstamais multimiljonārs sers Ričards Brensons ietērpsies konkurējošās lidsabiedrības "Air Asia" sarkanajā uniformā un strādās par stjuarti.

Pie vainas ir zaudētas derības - Brensons saderējis ar" Air Asia" dibinātāju Toniju Fernandezu, ka tieši Brensonam piederošā F1 komanda sezonas beigās atradīsies labākā pozīcijā nekā Fernandeza komanda. Neskatoties uz to, ka gan Brensona "Virgin Racing" komanda, gan "Lotus" komanda, kas pieder Fernandezam, sezonu beidza ar nulli punktu, derībās uzvarēja Fernandezs, jo "Lotus" uzrādīja labākus finiša rezultātus.

Derību zaudētājam kāds laiciņš jānostrādā konkurenta lidsabiedrībā par stjuarti. Tieši tāpēc uzreiz pēc F1 sezonas beigām Abū Dabī Fernandezs Brensonam pasniedzis koši sarkano "Air Asia" uniformu un vārda plāksnīti, uz kuras rakstīts "Ričards Brensons - stjuarte".

Paredzams, ka Brensons zaudējumu nolīdzinās 21. februārī - tā mikroblogā "Twitter" paziņojis Fernandezs. Brensons pienākumus pildīs lidojumā no Londonas-Stanstedas uz Kualalumpūru. Viņa pienākumos ietilps ne tikai ēdienu un dzērienu servēšana pasažieriem, bet arī citi pienākumi, piemēram, tualetes poda tīrīšana.

Derībām esot vēl viens āķis - Brensonam būs ne tikai jānēsā uniforma, kosmētika un augsti papēži (galu galā, viņš tēlos stjuarti), bet arī jānoskuj kājas. Jāatzīst gan, ka bārdu sers Ričards drīkstēs paturēt.

Tiem, kas vēlas pavērot Ričarda Brensona darbošanos lidmašīnā, nāksies šķirties no krietnas naudas summas, jo lidojuma biļetes tiks pārdotas izsolē, no kuras gūtie ienākumi tiks ziedoti kādai labdarības organizācijai pēc Brensona izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!