Foto: EPA/LETA
Izraēlas sabiedrība gāžas rasisma bedrē, otrdien sacīja reformētā jūdaisma kustības vadītājs rabīns Gilads Karivs, konkrēti paužot nosodījumu nesenajā rabīnu sievu vēstulē paustajam aicinājumam, ka ebreju meitenēm nevajadzētu iesaistīties romantiskās attiecībās ar arābiem, strādāt ar viņiem kopā vai arī veikt valsts dienestu vietās, kur viņi strādā.

"Izraēlas sabiedrība gāžas dziļā, tumšā rasisma un ksenofobijas bedrē," brīdināja rabīns, kurš pirms divām nedēļām kritizēja valsts vadošo jūdaistu garīdznieku aicinājumu - neizīrēt arābiem dzīvokļus un mājas.

Daudzās darba vietās, kur strādā ebreju meitenes, piemēram, lielveikalos un slimnīcās, "ir daudzi arābu strādnieki, kas sevi dēvē ebreju vārdos", vēstulē meitenes brīdināja 30 rabīnu sievas. "Viņi cenšas ar jums sadraudzēties, grib panākt, ka viņi jums iepatīkas un velta jums visu pasaules uzmanību."

Tomēr ilgi tas neturpināsies, pārliecinātas ir garīdznieku dzīvesbiedres. "Tiklīdz jūs nonākat viņu rokās, viņu ciematā, viņu kontrolē - viss mainās."

Tiesa gan, nav nekādu pierādījumu, ka romantiskas attiecības ebreju un arābu starpā būtu plaši izplatīts fenomens, vai ka šādu gadījumu skaitam būtu tendence pieaugt.

"Jūsu vecāsmātes par to nedz sapņoja, nedz lūdzās, ka kāda viņu pēcnācēja spers šādu soli, ar kuru viņas nākamās paaudzes tiks atņemtas ebreju tautai," vēstulē norādīja sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!