Foto: AFP/Scanpix
Spānijā svētdien stājās spēkā viens no Eiropā stingrākajiem likumiem par aizliegumu smēķēt sabiedriskās vietās, kas pastiprina 2006.gadā noteiktu aizliegumu smēķēt darbavietās un sabiedriskajā transportā.

Jaunais likums aizliedz smēķēšanu jebkādās noslēgtās sabiedriskās telpās, tostarp bāros, restorānos un naktsklubos, kā arī televīzijas raidījumos, bērnu rotaļlaukumos, skolu un slimnīcu teritorijā.

Likums, kuru ierosināja premjerministrs Hosē Luiss Rodrigess-Sapatero un viņa valdošā Sociālistiskā partija, tika pieņemts 21.decembrī parlamenta apakšpalātā ar 189 balsīm par un 154 pret. Deputāti noraidīja Senāta ierosinātu labojumu, kas pieļautu smēķētavas kazino un bāros.

Bāru un kafejnīcu īpašnieki ir pauduši bažas, ka jaunais likums var negatīvi ietekmēt viņu biznesu, kas jau smagi cietis ekonomikas recesijas dēļ.

2006.gada janvārī pieņemts likums aizliedza smēķēšanu darbavietās, sabiedriskajā transportā un veikalos, bet deva bāru, restorānu un kafejnīcu īpašniekiem iespēju izvēlēties starp smēķēšanas atļaušanu vai aizliegšanu, un vairums no viņiem to atļāva.

Ārsti uzskata, ka jaunais likums palīdzēs atmest smēķēšanu, kā arī pasargās sabiedrību no pasīvās smēķēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!