Foto: EPA/LETA
Saistībā ar pirmdien Maskavas Domodedovas lidostā notikušo teroraktu nosaukts pirmais iespējamais aizdomās turamais, ceturtdien vēsta laikraksts "Kommersant". Tas ir kāds Stavropoles novada iedzīvotājs - krievu vahabīts Razdobudko.

Ziemeļkaukāza un Dienvidu federālo apgabalu Iekšlietu ministrijas un Federālā Drošības dienesta struktūrās saņemts izmeklēšanas dokuments ar norādēm par Razdobudko, vēsta laikraksts.

Atbilstoši "Kommersant" rīcībā esošajai informācijai Razdobudko ir oktobrī likvidētā teroristiskā grupējuma "Nogajas džamaats" dalībnieks. Iekšlietu struktūrās pieļauj, ka viņš varētu būt Domodedovas terorakta organizētājs vai varbūt pat izpildītājs.

Oficiāli šī informācija nav apstiprināta.

"Viņš [Razdobudko] nebūt nav vienīgais cilvēks, kas tiek pārbaudīts saistībā ar iespējamo līdzdalību teroraktos, tāpēc ar secinājumiem nevajadzētu steigties," norādīja izmeklēšanas procesam tuvu stāvoša iekšlietu struktūru amatpersona.

Lai noskaidrotu Domodedovā bojāgājušā terorista identitāti, vēl ir jāveic salīdzinošā DNS analīze, jāizveido viņa fotorobots, jāveic citas izmeklēšanas un operatīvās darbības, norādīja laikraksta sarunu biedrs.

Ņemot vērā to, ka Domodedovā spridzekļus detonējušais terorists izskatās pēc slāva, nevis kaukāzieša, turklāt vahabītu džamaats, kurā darbojās Razdobudko, jau agrāk mēģinājis Maskavā sarīkot teroraktu, tiesībsargājošās struktūras nosūtījušas izmeklēšanas norādes par šo meklēšanā izsludināto personu, norādīja informācijas avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!