Foto: AFP/Scanpix
Itālija lūgusi Eiropas Savienībai (ES) 100 miljonus eiro (70,3 miljonus latu), lai spētu pārvarēt nelegālo imigrantu pieplūduma no Tunisijas, otrdien informē raidsabiedrība BBC

Itālijai piederošajā Lampedūzas salā piecu dienu laikā ieradušies apmēram 5000 nelegālu imigrantu no Āfrikas, kas pārsvarā bija tunisieši. Salā izsludināts ārkārtas stāvoklis, atbraucējiem jāmitinās zem klajas debess.

Salai tuvojas arvien jauni patvēruma meklētāji. Viņi pārvietojas pārpildītās zvejas laivās. Svētdien pieci bēgļi gājuši bojā, kad laiva apgāzusies.

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni pirmdien  telefonsarunā ar ES prezidentu Hermanu van Rompeju sacīja, ka šī problēma "ir steidzama un skar visu Eiropas Savienību".

Itālijas iekšlietu ministrs Roberto Maroni sacīja, ka lūdzis ES palīdzību pēc valsts kārtības un drošības komitejas sanāksmes, kurā tika apspriesta imigrantu problēma.

Tunisijā janvārī tautas nemieros tika gāzts prezidents Zin el Abidīns ben Ali, bet pagaidu valdība vēl nav atrisinājusi bezdarba un citas problēmas, kas bija šo nemieru cēlonis.

No valsts plūst bēgļu straume, ko vietējā valdība nespēja apturēt, bet Itālijas piedāvājums - sūtīt papildspēkus - tika noraidīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!