Foto: stock.xchng
Itālija pašlaik gatavo militāru operāciju savu pilsoņu evakuācijai no nemieru pārņemtās Lībijas dienvidaustrumiem, piektdien pavēstīja aizsardzības ministrs Ignacio la Russa.

"Mēs esam saņēmuši informāciju, ka Lībijas dienvidaustrumos atrodas itāļi, kuriem izsīkuši pārtikas krājumi," telekanālam "SkyTG24" skaidroja ministrs. "Mēs viņus izglābsim. Mums jau ir sagatavota glābšanas operācija, lai varētu viņus sasniegt, un šobrīd mēs tikai gaidām starta signālu no Ārlietu ministrijas."

"Es jau esmu vienojies ar atbildīgajiem ģenerāļiem par glābšanas operācijas plāniem. Tas nebūt nav lēmums, ko es vēlētos pieņemt viens pats. Kad būs pienācis atbilstošs brīdis, mēs uzsāksim operāciju," apliecināja la Russa.

Pēc valdības apkopotās informācijas, Lībijā uz pastāvīgu dzīvi apmetušies aptuveni pusotrs tūkstotis itāļu, bet vēl vairāki simti Itālijas pilsoņu tur atrodas viesstrādnieku statusā.

Itālija jau uz Lībiju ir nosūtījusi divus kuģus un divas militārā transporta lidmašīnas "C-130", kam dzimtenē jānogādā 141 cilvēks.

Itāļu mediji vēsta, ka joprojām nemieru pārņemtajā valstī atrodas ap 400 Itālijas pilsoņu.

Kā jau ziņots, Lībijā turpinās protesti pret valsts ilggadējā līdera Muamara Kadafi režīmu.

Ziņas par nemieros bojāgājušo skaitu būtiski atšķiras. Pēc Lībijas varasiestāžu sniegtajiem datiem, miruši 300 cilvēku, bet tikmēr starptautiskās cilvēktiesību aizstāvju organizācijas vēsta, ka nemieri prasījuši vismaz 640 cilvēku dzīvības.

Savukārt ANO augstākā komisāre cilvēktiesību jautājumos Navi Pilaja piektdien paziņoja, ka Lībijā uzbrukumi mierīgajiem demonstrantiem pieaug satraucoši ātri, un daži avoti liecina, ka ievainoti vai nogalināti varētu būt tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!