Lielbritānijā publiskota savulaik slepenu valdības dokumentu pakete, kuros apkopotas ziņas par mīklainām dabas parādībām un notikumiem, tajā skaitā nezināmu lidojošu objektu (NLO) novērojumiem, piektdien informē telekanāls "Skay News".

Šis ir kārtējais pasākums, ko, sākot no 2008. gada, īsteno Lielbritānijas Nacionālo arhīvu pārvalde.

Jaunajā dokumentu apkopojumā minēts, ka 1978. gadā līdz pat apspriešanai Lielbritānijas parlamenta augšpalātā - Lordu palātā nonācis jautājums par masveidā novērotiem NLO.

Karaliskie gaisa spēki un policija saņēmuši simtiem ziņojumu no uztrauktajiem iedzīvotājiem. Pēc izmeklēšanas noskaidrots, ka dīvaino parādību rada dažādu izlietotu kosmisko ierīču daļas (kosmiskie atkritumi), kas sadeg, nonākot zemes atmosfēras blīvākajos slāņos.

Failā ar nosaukumu "Pasauļu karš" aprakstīti 1967. gada notikumi, kad četras gaisa spēku lidmašīnas un vairākas armijas sapieru, drošības spēku un policistu vienības tika nosūtītas uz Fārnboro pilsētas apkaimi Hempšīrā, kur gaisā redzēti seši NLO.

Izmeklētāji atklāja, ka "izrādi"  sarīkojuši vietējās arodskolas audzēkņi.

Ir publiskotas daudzas liecības par NLO, kas tā arī nav izskaidrotas, tajā skaitā oficiāli gaisa spēku pilotu ziņojumi par dīvainām ugunīm un ātri lidojošiem objektiem. Jaunākais no tiem datēts  2003. gadā.

Dokumentēti arī cilvēku un "atnācēju " kontakti. Kāds Apvienotās Karalistes iedzīvotājs 1998. gada rudenī  "dzēris pienu dārziņā pie mājas," kad izdzirdis tuvojošos lidmašīnas dzinēju troksni. Pēc tam viņam radusies izjūta, ka  nākamo stundu viņš  pavadījis "nav saprotams kur".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!