Foto: F64
Amerikānim, kurš sarakstījis ceļvedi pedofiliem "The Pedophile's Guide to Love and Pleasure: a Child-lover's Code of Conduct" ("Pedofila ceļvedis uz laimi un prieku: bērnu mīlētāju uzvedības kodekss"), piespriests divu gadu nosacīts cietumsods.

Trešdien Floridā grāmatas autors Filips R. Grīvss II paziņoja par nevēlēšanos apstrīdēt viņam izvirzītās apsūdzības, vienlaikus savu vainu apsūdzībā par piedauzīgu materiālu izplatīšanu neatzīstot.

Ceļveža autors sodu izcietīs Kolorādo štatā, un viņš netiks reģistrēts kā dzimumnoziedznieks.

Viņš tika arestēts pagājušā gada decembrī, kad pārdeva savas pašpublicētās grāmatas eksemplāru kādam policijas izmeklētājam.

Sašutumu vētru izsaukušajā grāmatā apgalvots, ka pedofili tiek pārprasti, un viņiem tiek doti padomi, kas ļautu nepārkāpt likumu.

Slikto slavu Grīvss iemantoja pēc tam, kad par viņa grāmatas digitālās versijas tirgošanu asu kritiku saņēma interneta tirdzniecības gigants "Amazon".

Toreiz savā paziņojumā "Amazon" pārstāvji skaidroja, ka vietne neatbalsta noziedzīgas darbības, taču neveic arī cenzūru, un uzņēmums uzskata, ka atteikums pārdot noteiktas grāmatas tikai tāpēc, ka kādam ir iebildumi pret to vēstījumu, ir cenzūra.

Tomēr pēc neskaitāmiem nikniem komentāriem un daudzu tūkstošu "Amazon" lietotāju pieteiktā boikota, uzņēmums ceļvedi izņēma no apgrozības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!