Foto: Publicitātes attēli
ASV prezidenta Baraka Obamas pārvēlēšanas štābs laidis klajā suvenīrus uz kuriem attēlota viņa dzimšanas apliecība, ceturtdien informē aģentūra "Associated Press".

Apdrukātus T-kreklus un krūzītes var iegādāties, gūstot informāciju oficiālajā priekšvēlēšanu mājas lapā. Iegūtie līdzekļi tiks izmantoti kampaņas vajadzībām.

Suvenīru tirāža esot ierobežota. Tos rotā sauklis - "Made in USA" (ražots ASV) un Havaju salās izdota dzimšanas sertifikāta attēls. Krūzīte maksā 15 dolārus ( 7,5 latus), bet krekliņa cena ir 25 dolāri ( 12,5 lati).

Strīdi par Obamas patieso identitāti, respektīvi, vai viņš ir dzimis amerikānis, vai nav, nerimst jau vairākus gadus.

Obamas pretinieki apgalvoja, ka viņa dzimšanas dati ir viltoti un viņš ir dzimis vai nu neilgi pirms Havaju salas kļuva par ASV štatu, vai vispār nācis pasaulē sava tēva dzimtenē Kenijā un tikai vēlāk reģistrēts kā ASV pilsonis.

Tā kā dzimšanas apliecības nav publiski pieejamas, Obama atļāva savu publiskot, sacīdams, ka " es nevaru visu laiku staigāt ar dzimšanas apliecību uz pieres".

Priekšvēlēšanu štāba pārstāve Džuliāna Smuta paziņojusi, ka ja reiz ažiotāža par prezidenta izcelsmi vienalga nerimst, atliek vien par to pasmieties un tādēļ radīti suvenīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!