Foto: F64
Baltijas Asamblejas (BA) konferencē piektdien parlamentārieši sprieda par pasākumiem, kurus kopīgiem spēkiem īstenot demogrāfiskās situācijas uzlabošanai Baltijas reģionā, izskanējusi ideja īstenot pozitīvu ideoloģisku kampaņu, kas stiprinātu ģimenes vērtību un nozīmi sabiedrībā, informēja Saeimas Preses dienests.

Konferences dalībnieki bija vienisprātis – lai arī negatīvās demogrāfiskās pārmaiņas vērojamas visā Eiropā, demogrāfiskā situācija un ģimenes atbalsta politika katrā konkrētā valstī atšķiras. Tika atzīmēta pozitīvā dzimstības tendence Igaunijā un šīs valsts īstenotā ģimenes politika. "Būtiska ir gan stabilitāte valsts saimnieciskajā darbībā un mērķtiecīga, pārdomāta, racionāla lēmumu pieņemšana, gan arī skaidrība ģimenēm par tiem lēmumiem, kas uz tām attiecas," secinājusi Saeimas deputāte Silva Bendrāte.

Diskusijā uzmanība tika pievērsta sabiedrības vērtībām un tam, kā motivēt cilvēkus ticēt nākotnei, uzdrošināties un vēlēties radīt bērnus. Kā viens no risinājumiem tika minēta pozitīva ideoloģiska kampaņa, kas stiprinātu ģimenes vērtību un nozīmi sabiedrībā, norādīja Saeimas Preses dienests.

Konferencē nolemts aicināt Baltijas valstu atbildīgās ministrijas sniegt vispusīgu informāciju par ģimenes politikas stratēģiju, tostarp sasniedzamajiem mērķiem, instrumentiem to sasniegšanai, reālajām iespējām un sagaidāmo rezultātu. Par šiem jautājumiem plānots diskutēt plašāk, apspriežot migrācijas politiku demogrāfiskās situācijas kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!