Foto: Itar-Tass/Scanpix
Valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs pēdējā laikā īpaši bargi kritizē valdības darbu un Krievijas politikas vērotāji pieļauj, ka, iespējams, tiek gatavota premjerministra Vladimira Putina demisija, piektdien vēsta portāls "Newsru.com".

Kārtējo brāzienu ministri izpelnījušies pēc prezidenta vizītes Dzeržinskas pilsētā, kuras iedzīvotāji žēlojušies valsts vadītājam par slikto ekoloģisko stāvokli un kūtro varas iestāžu darbu stāvokļa uzlabošanā.

Sekojošā Valsts Padomes sēdē Medvedevs pārmetis dabas resursu ministram Jurijam Trutņevam vides atveseļošanas projektu novilcināšanu un "resorisku domāšanu".

Kārtējos aizrādījumus izpelnījušies arī izglītības ministrs Andrejs Fursenko un "Rosatom" vadītājs Sergejs Kirijenko. Viņam prezidents apsolījis "izskaidrošanos" saistībā ar pilsoniskā interneta medija "Rospil" atklājumiem, ka "Rosatom" valsts pasūtījumu sfērā vērojamas līdzekļu izšķērdēšanas un korupcijas pazīmes.

"Valdība un tās padotības organizācijas nav izpildījušas manus pagājušajā sēdē dotos uzdevumus, sagatavot normatīvo dokumentus apkārtējās vides jautājumos," paziņojis Medvedevs.

Pēc padomes sēdes vairāki politikas eksperti atzinuši, ka tik agresīvi Medvedevs iepriekš nav izturējies un nav izslēgts, ka par slikto valdības locekļu darbu prezidents liks atbildēt viņu priekšniekam, savam priekštecim premjeram Putinam, vēsta laikraksts "Komersant".

Laikraksts atgādina, ka Medvedeva retorika vērtējama 2012. gadā gaidāmo prezidenta vēlēšanu kontekstā. Ne viņš , ne Putins gan vēl nav oficiāli paziņojuši, ka kandidēs, bet abi pastāvīgi uzsver, ka viņu starpā arvien valda saskaņa, ko neietekmējot cīņa par krēslu Kremlī.

Eksperti pieļauj, ka vienlaikus kandidēt varētu gan Putins, gan Medvedevs. Reitingi patlaban liecina par labu bijušajam prezidentam un valdības vadītājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!