Foto: Reuters/Scanpix
Besovecas lidlauks Karēlijā netālu no kura pirmdien avarēja pasažieru lidmšīna "Tu -134" bijis tehniskā kārībā un nav pamata runām, ka laineris zaudējis orientāciju, jo uz brīdi izslēgušās skrejceļa ugunis, otrdien paziņojis novada vadītājs Andrejs Neļidovs, informē aģentūra "RIA Novosti".

Iepriekš Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāvji paziņoja, ka tiek izskatītas visas versijas, tajā skaitā lidlauka tehniskā aprīkojuma bojājumi

"Tehniski lidosta pilnībā atbilst starptautiskajiem standartiem. Jaunais aprīkojums sāka darboties tikai pirms pusgada. Tehniskie iemesli nevarēja būt katastrofas cēlonis," uzskata Neļidovs.



Noraidīta arī versija, ka lidmašīna biezā miglā skārusi augstsprieguma elektropārvades līniju. Tās nosēšanās ceļā neesot bijis tik augstu šķēršļu.Krīto lidmašīna ir pārāvusi zemsprieguma līniju blakus autoceļam uz kura tā nogāzās, taču tas neesot ietekmējis lidostas darbu.

Kā ziņots, privātās aviosabiedrības "RusAir" lidmašīna ar 43 pasažieriem un deviņiem apkalpes locekļiem biezā miglā nogāzās uz autoceļa apmēram vienu kilometru no Besovecas lidostas skrejceļa pie Karēlijas galvaspilsētas Petrozavodskas ap pulksten 23.40 pēc vietējā laika (pulksten 22.40 pēc Latvijas laika). Tā bija izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas.

Apstipināta 44 cilvēku nāve, viņu vidū ir septiņi bērni.

No astoņiem ievainotajiem septiņi ir ļoti smagā stāvoklī. Visi cietušie atrodas reanimācijā Maskavas slimnīcās ar traumām un apdegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!