Foto: stock.xchng
Likumprojekts, kas nosaka pedofilu ķīmiskās kastrācijas kārtību, iesniegts Krievijas Valsts Domē. Kastrāciju iesaka sākt pusgadu pirms cietumsoda beigām. Šī procedūra būs atgriezeniska, uzsver jauninājuma ierosinātāji, informē ziņu aģentūra "Interfakss".

Likumprojekts, kas nosaka pedofilu ķīmiskās kastrācijas kārtību, iesniegts Krievijas Valsts Domē. Kastrāciju iesaka sākt pusgadu pirms cietumsoda beigām. Šī procedūra būs atgriezeniska, uzsver jauninājuma ierosinātāji.

"Ķīmiskās kastrācijas būtība slēpjas tajā, ka vīrieša organismā tiek ievadīts speciāls preparāts, kas bloķē vīriešu dzimumhormona testosterona darbību, kā rezultātā pilnībā tiek nomāktas seksuālās vēlmes. Injekcijas organismā tiek ievadītas ar noteiktu regularitāti, parasti - reizi dažos mēnešos," stāsta likumdošanas iniciatīvas autors, deputāts Antons Beļakovs.

Šai procedūrai nav nekā kopīga ar ķirurģisku iejaukšanos. "Ja persona par pedofilu atzīta tiesas kļūdas rezultātā un cilvēks tiek reabilitēts, un injekcijas tiek pārtrauktas, visas dzimumfunkcijas atjaunojas," skaidro deputāts Beļakovs, kurš pats pēc specialitātes ir pediatrs.

Krievijā pēdējo četru gadu laikā reģistrēto pedofilijas gadījumu skaits ir palielinājies par 25 reizēm, bet pēdējo septiņu gadu laikā - par 30 reizēm. Pēc Iekšlietu ministrijas datiem, katru dienu Krievijā tiek izvaroti 47 bērni.

Pedofilijas noziegumu lauvas tiesu veic pedofili - recidīvisti: 97% gadījumos pedofili atgriežas pie savām aktivitātēm. Pēc Beļakova teiktā, ķīmiskā kastrācija mazina recidīva risku: "Daudzu valstu pieredze liecina: personas, kam veikta ķīmiskā kastrācija, atkārtotus noziegumus veic tikai 3% gadījumu."

Jau iepriekš, jūnija vidū, deputāts Beļakovs paziņoja, ka Krievijas valdība ir noraidījusi ķīmiskās kastrācijas likumprojektu. Viņš pauda sašutumu, ka tādējādi lēmums ir pretrunā ar Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva paziņojumu par atbalstu visstingrākajiem soda mēriem, tostarp pedofilu ķīmiskajai kastrācijai.

Iepriekš Krievijā pedofilu ķīmisko kastrāciju atbalstīja arī virkne Krievijas politiķu, Sabiedriskā palāta, kā arī Cilvēktiesību padomes prezidents Maihails Fedotovs, Krievijas Federācijas prezidenta pilnvarotais bērnu tiesību jautājumos Pāvels Astahovs.

Tā dēvētā ķīmiskā kastrācija tiek izmantota ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, Dānijā, Izraēlā, Zviedrijā, Polijā un Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!