Foto: Reuters/Scanpix
Lieta pret bijušo Starptautisko Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Strosu-Kānu nav izbeigta, un "izmeklēšana turpinās", trešdien pēc tikšanās ar apsūdzētā advokātiem pavēstīja prokuratūra.

Iepriekš izskanējušas runas, ka lieta pret bijušo SVF vadītāju varētu tikt izbeigta, jo prokurori apšauba prasības iesniedzējas - Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabenes - liecību patiesumu.

Kā pēc tikšanās atzina Strosa-Kāna advokāti, aizvadītas konstruktīvas sarunas. Tomēr viņi atteicās atklāt, vai šī lieta tuvojas noslēgumam.

Tikmēr istabenes advokāti aicinājuši atstādināt no lietas izskatīšanas apgabala prokurora Sairusa Vensa biroju, šādu prasību pamatojot ar "iespējamo interešu konfliktu", jo viens no atbildīgajiem biroja darbiniekiem ir precējies ar vienu Strosa-Kāna advokātiem.

Turpretī Vensa birojs šādus pārmetumus noraida kā nepamatotus un neuzskata par vajadzīgu atteikties no šīs lietas.

Kā ziņots, Stross - Kāns atbrīvots no mājas aresta, kurā nonāca pēc apsūdzībām par viesnīcas "Sofitel" Ņujorkā istabenes Nafisatu Diallo izvarošanas mēģinājumu. Prokuratūra sāka apšaubīt upura liecības un tika runāts, ka nākamajā tiesas sēdē 18. jūlijā lieta pret bijušos SVF
šefu varētu tikt izbeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!