Foto: DELFI Aculiecinieks
Lībijas līderim Muamaram Kadafi uzticīgie spēki izšāvuši raķeti uz Itālijas karaflotes fregati "Bersaglieri". Raķete piezemējusies divu kilometru attālumā no mērķa, ceturtdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Lībijas valdības pārstāvis Musa Ibrahims valsts galvaspilsētā Tripolē apstiprinājis žurnālistiem, ka pret itāļu kuģi Lībijas teritoriālajos ūdeņos ir vērsts trieciens.

Itālijas aizsardzības ministrs Ijnacio Larusa sākotnēji arī pieļāvis, ka ir noticis uzbrukuma mēģinājums, taču vēlāk šo iespēju noliedzis.

"Ir maldīgi uzskatīt, ka Itālija kļuvusi par uzbrukuma objektu, jo pat bērns ar jelkādu ieroci nevarētu kļūdīties par diviem kilometriem," norādījis Larusa.

Savukārt Tripolē uzstāj, ka ir mēģinājuši apšaudīt "Bersaglieri". Ibrahims norāda, ka NATO pārstāvji maldās, novērtējot Lībijas kaujas spējas līdz 20 % no sākotnējā potenciāla.

"Mūsu armija arvien ir stipra. Mēs vēl arvien neesam izmantojuši visu potenciālu. Mums ir iespaidīgas rezerves, tās vienkārši nav vēl lietotas," norādījis Kadafi režīma pārstāvis.

Itālijas ārlietu ministrs Franko Fratīni to uzskata par propagandu. "Lai mierina sevi ar šiem apgalvojumiem, tiem neviens netic," sacījis Fratīni.

Viņš  norāda, ka līdzīgi jāvērtē nesen Kadafi dēla Seifa al Islama paziņojumi, ka Tripole esot vienojusies ar opozīcijā esošajiem islamistiem. "Kaut gan sešus mēnešus pēc kārtas Kadafi atkārtoja, ka tieši islamistu ekstrēmisti esot tie, kas sākuši sacelšanos un kuru interesēs darbojas opozicionāri", sacījis Itālijas ārlietu ministrs.

Kā ziņots, Lībijā kopš februāra vidus notiek bruņota sacelšanās pret diktatora Kadafi režīmu. Kadafi nāca pie varas apvērsumā 1969.gadā, gāžot karali Idrisu.

ANO sankcionētu militāro operāciju Lībijā ar mērķi aizsargāt tās civiliedzīvotājus no Kadafi spēku uzbrukumiem 19.martā sāka Lielbritānija, Francija un ASV. Vēlāk šīs operācijas vadību pārņēma NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!