Vācijas labas etiķetes ievērošanas biedrība iestājusies pret paražu skūpstīt vaigus, sasveicinoties darba vietā, informē raidsabiedrība BBC.

Biedrības vadītājs Hanss Mihaels Kleins paziņojis, ka kolēģu skūpstīšana neliecina par profesionālām attiecībām un daudzus kaitina.

Kleins norāda, ka 2011. gadā vien biedrība saņēmusi 50 e-pasta vēstules, kurās biroju darbinieki no Berlīnes, Minhenes, Diseldorfas un citām lielu biroju centru pilsētām sūkstas par pieaugošo "skūpstīšanās sērgu" darba vietās.

Pārāk intīmo sveicienu pretinieki norāda, ka vaigu bučošana ir vairāk raksturīga Vidusjūras reģionu valstīm un Latīņamerikai, kur cilvēki sarunas laikā var pieskarties viens otram līdz sešdesmit reizēm stundā.

Etiķetes biedrības vadītājs uzsver, ka šāda rīcība nav raksturīga vāciešiem un nepieder pie viņu tradīcijām. Turklāt daudzām sievietēm skūpstīšana šķiet pārāk frivola un ar erotisku zemtekstu.

Kleins atzinis, ka formāli biedrība nevar pieprasīt skūpstīšanās aizliegumu, taču viņam ir vairāki ieteikumi, kā izvairīties no šāda veida apsveicināšanās. Bučošanas pretinieki var novietot attiecīgus paziņojumus uz saviem rakstāmgaldiem un, satiekoties ar kolēģi, nelaist to pārāk tuvu klāt, sveicienā aprobežojoties ar rokas spiedienu, ieturot aptuveni 60 centimetru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!