Foto: Scanpix
Ēģiptes armijas štābs nosūtījis aptuveni tūkstoti karavīru un virsnieku, kā arī vairākus desmitus tanku un bruņutransportieru uz Ziemeļu Sinajas provinci, lai vajātu bruņotus ekstrēmistus, svētdien ziņoja Ēģiptes masu mediji.

Armijas un policijas kopīgā operācija notiks netālu no robežas ar Gazas sektoru, arābu laikraksta "Aš Šar al Ausat" informāciju citē aģentūra "RIA Novosti".

Sinajas pussalas ziemeļus Gazas sektora pierobežā uzskata par vienu no visnedrošākajiem Ēģiptes rajoniem, kurā uzdarbojas ieroču kontrabandistu grupējumi, atzīmē aģentūra.

Savukārt pēc šogad sākumā notikušās prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas un varas maiņas pussalā iebrukuši islāma ekstrēmisti, kas izbēguši no cietumiem vai pārbēguši no Gazas sektora. Daudzi no viņiem slēpjas grūti pieejamos kalnu rajonos.

Ēģiptes varas iestādes uzskata, ka ekstrēmisti ir saistīti ar Ēģiptes – Izraēlas gāzes cauruļvada spridzināšanām un pirms divām nedēļām notikušo uzbrukumu policijas iecirknim el Arišā, kur apšaudē gājuši bojā pieci cilvēki.

Varas maiņa Ēģiptē notikusi februārī – pēc ilgstošām masu protesta akcijām Mubaraks atkāpies no amata, bet valsti piemeklēja arī ekonomiska lejupslīde un drošības krīze. Mubaraks nodevis varu Ēģiptes militārajai padomei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!