Foto: Kadrs no video
Slavenā angļu vēsturisko romānu autora sera Valtera Skota muižā Ebetsfordā atrasta matus sproga, kas piederējusi franču imperatoram Napoeleonam Bonapartam, informē raidsabiedrība BBC.

Relikvija atrasta raidījuma "Antiques Road Trip" (Antikvariāta ceļojums) uzņemšanas laikā. Raidījuma vadītāja Anita Meninga pievērsusi uzmanību albūmam, kas kādreiz piederējis Napoeleonam. Albūmā atrasta zīmīte ar tajā ietītu matus sprogu. To Skotam sūtījis leitnants Kols Elfinstouns, kurš dienējis pie Napoleona uzvarētāja hercoga Velingtona. Zīmītē teikts, ka mati pieder franču imperatoram. Kā leitnants pie tiem ticis, nav zināms.

Šobrīd albūms un tā saturs nonākuši pie ekspertiem, kuriem jānoskaidro to autentiskums. Tiklīdz ekpertīzi pabeigs, jaunatklātās relikvijas tiks izstādītas apskatei.

Kā norādījis "Antiques Road Trip" producents Endijs Retrejs, atradumam ir liela nozīme. "Mūsu eksperti ceļo pa Angliju, meklējot apslēptus dārgumus, taču mums nenāca prātā, ka reiz atradīsim kaut ko tik vēsturiski vērtīgu," sacījis Retrejs.

Sers Valters ir bijis ne tikai slavens rakstnieks, bet arī pazīstams vēsturisku priekšmetu kolekcionārs. Ebetsfordas ekspozīcijā var aplūkot, piemēram, franču karalienes Marijas Antuanetes pulksteni un skotu dumpienieka Roba Roja zobenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!