Foto: Kadrs no video
Valsts galvaspilsēta Kaira kļuvusi īpaši bīstama žurnālistēm, ceturtdien uzbrukumu un seksuālus pazemojumus piedzīvojušas divas rietumvalstu preses pārstāves, piektdien informē telekanāls "Euronews".

Franču telekanāla "France 3" korespondente Karaloīna Sinza kopā ar operatoru Salahu Agrabi filmējuši reportāžu Tahrira laukuma apkaimē, kad viņiem uzbrucis pusaudžu pūlis. Operators piekauts, bet Sinza vairāk nekā pusstundu pakļauta seksuāliem pazemojumiem un arī saņēmusi sitienus. "Mani ielenca cilvēku pūlis un es tiku pakļauta seksuālai vardarbībai gaišā dienas laikā. Citas žurnālistes arī ir cietušas," stāsta televīzijas reportiere.

Vēl sliktāk klājies ēģiptiešu izcelsmes amerikāņu reportierei Monai Eltahavi (attēlā). Viņu aizturēja policija un 12 stundas ņirgājās par viņu iecirknī. "Viņi gramstījās man gar krūtīm un bāza rokas biksēs. Cūkas!", pārciesto savā blogā apraksta Eltahavi. Policisti ar steku nopietni traumējuši žurnālistei abas rokas.

Organizācija "Reportieri bez robežām" aicina medijus nesūtīt uz nemieru pārņemto Ēģipti žurnālistes, jo pēdējā laikā tieši viņas kļūst par uzbrukumu upuriem.

Jau vēstīts, ka nemieros, kas Kairā sākās 18. novembrī, nogalināti vismaz 35 cilvēki. Protestētāji ir noraidījuši valsti pārvaldošo armijnieku piedāvājumu - paātrināt pāreju uz civilo pārvaldi un turpinās protestēt, līdz valsts militārie pārvaldītāji atkāpsies.

Kā ziņots, nemieru laikā februārī Tahrira laukumā, kur protestētāju pūlis līksmojis pēc prezidenta Hosnī Mubaraka atkāpšanās, piekauta un izvarota ASV telekanāla CBS korespondente Lara Logana, informē raidsabiedrība BBC.

Kā skaidro 39 gadus vecās Loganas darba devēji no kompānijas CBS, viņas filmēšanas grupa laukumā nonākusi "bīstamu elementu" ielenkumā. Trakojošs vairāku simtu cilvēku pūlis nošķīris Loganu no kolēģiem. Žurnāliste izvarota un ievainota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!