Foto: AFP/Scanpix
Irākas viceprezidents Tarekans al Hašemi noliedzis apsūdzības terorismā, otrdien vēsta BBC.

Hašemi dienu pēc tam, kad Irākas tiesībsargājošās iestādes izdevušas orderi viņa arestam, noliedzis apsūdzības noziegumos, tostarp terorismā.

Irākas amatpersona apsūdzēta par finansējuma piešķiršanu uzbrukumiem valdības un drošības dienesta amatpersonām. Hašemi paziņojis, ka ir "gatavs stāties tiesas priekšā", bet tikai Irākas daļēji autonomajā Ziemeļkurdu reģionā, vēstījusi aģentūra AFP.

Jau vēstīts, ka Hašemi tika aizturēts Bagdādes lidostā, bet trīs viņa miesassargi tika arestēti. Tiek apgalvots, ka miesassargi savās liecībās stāstījuši par Hašemi saitēm ar terorismu.

Irākas vadībā turpinās konflikts starp sunnītu partiju "Al-Iraqiya", kuras biedrs ir viceprezidents, un premjerministru Nuri al Maliki, kurš ir šiīts. "Al-Iraqiya" apsūdzējusi premjeru varas sagrābšanā valstī.

Svētdien pēc gandrīz desmit gadus ilgušās operācijas, kurā gāzts iepriekšējā diktatora Sadama Huseina režīms, Irāku pametuši ASV pēdējie karavīri, nododot valsts pārvaldi un drošības garantēšanu pilnībā Irākas rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!