Foto: Publicitātes attēli

Policija Latīņamerikā un Eiropā arestējusi 25 aizdomās turētus hakeru grupas ‘Anonymous’ locekļus, atsaucoties uz starptautisko policijas aģentūru Interpols, vēsta raidsabiedrība BBC.

Interpols paziņojis, ka policija Argentīnā, Čīlē, Kolumbijā un Spānijā arestēja aizdomās turētās personas un konfiscējusi 250 vienības datoru aprīkojuma un mobilos telefonus.

Aizturētās personas esot 17 līdz 40 gadus vecas.

Aresti sekojuši pēc hakeru uzbrukumiem Čīles un Kolumbijas tīmekļa vietnēm. Interpols informē, ka hakeri uzbrukuši Kolumbijas Aizsardzības ministrijas, Čīles Nacionālās bibliotēkas un elektroenerģijas uzņēmuma “Endesa” interneta vietnēm.

Spānijas amatpersonas paziņojušas, ka arestētas četras personas Madridē un Malagā. Divi aizturētie esot apcietināti, bet divi atbrīvoti pret drošības naudu.

Spānijas iekšlietu ministrs paziņojis, ka viens no aizturētajiem ir “Anonymous” operāciju Spānijā un Latīņamerikā vadītājs.

Jau vēstīts, ka grupējums "Anonymous" kļuva pazīstams 2010.gada nogalē, kad tā dalībnieki sarīkoja vairākus uzbrukumus kompānijām un iestādēm, kas iebilda pret skandalozās interneta vietnes "Wikileaks" darbību. Grupējums iestājas par informācijas izplatīšanas un vārda brīvību Internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!