Foto: stock.xchng
Sieviešu tiesību aizstāvības grupas otrdien saniknoja Indonēzijas parlamenta paziņojums par plāniem aizliegt deputātēm darbā ģērbties tērpos, kurus aizlieguma autori dēvē par izaicinošiem, piemēram, īsos svārkos, apgalvojot, ka šāds ģērbšanās stils provocē izvarošanu.

Parlamenta apakšpalātas spīkers Marzuki Alī atgādināja, ka pēdējā laikā konstatēti "daudzi izvarošanas un citas amorālas rīcības gadījumi, kas rodas sieviešu nepiemērotā apģērba dēļ".

Lai samazinātu šo problēmu vismaz parlamentā, Indonēzijas deputātu grupa, kas ierosinājusi parlamenta kārtības rullī noteikt aizliegumu ierasties parlamentā izaicinošā apģērbā, norādīja, ka "īsi svārki un pieticīgs apģērbs ir izaicinājums deputātiem vīriešiem".

Ierosinājumu atbalsta arī divas deputātes, kas pirms politiskās karjeras sākšanas ir strādājušas par modes modelēm.

Savukārt Indonēzijas sieviešu tiesību aizstāvības grupas pauda sašutumu par šādu ierosinājumu un aicināja izbeigt izvarošanas upuru noniecināšanu.

Pirms pusgada Džakartas gubernators Fauzi Bovo paziņoja, ka galvaspilsētas mikroautobusos vairākas sievietes izvarotas, bet tas noticis, jo viņas bija tērpušās pārāk īsos svārkos, tādēļ viņš aicināja visas Indonēzijas sievietes, dodoties ceļā ar sabiedrisko transportu, izvairīties no īsu svārku valkāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!