Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas radikāli kreisais politiķis Segejs Udaļcovs no Kreisās frontes ir viens no 25 opozīcijas aktīvistiem, kas sestdien aizturēti Maskavā, bet nesankcionētā protesta akcijā Krievijas otrā lielākajā pilsētā Sanktpēterburgā aizturēti 60 cilvēki, paziņoja Krievijas Iekšlietu ministrija.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Galvenā pārvalde Sanktpēterburgā paziņoja aģentūrai "Interfax", ka par dalību nesankcionētā protesta akcijā 40 cilvēki tika aizturēti vienā no pilsētas galvenajiem laukumiem Sacelšanās laukumā, bet vēl 20 cilvēki aizturēti citviet pilsētā.

Savukārt Maskavā policija aizturēja kopumā 25 cilvēkus divās provokācijās pret policiju. Arbata laukuma opozicionārs Sergejs Udaļcovs un vēl 60 cilvēki mēģināja doties nesankcionētā gājienā, bet laukuma pie Kijevas stacijas nacionālisti mēģināja sarīkot nesankcionētu protesta akciju.

Udaļcovu un vēl vairākus opozicionārus aizturēja pēc mītiņa Maskavas Jaunā Arbata ielā.

Udaļcovs un vēl apmēram 60 mītiņa dalībnieki mēģināja doties nesankcionētā gājienā, bet viņus bloķēja policijas darbinieku dzīvā ķēde.

Politiķis apstiprināja, ka ir aizturēts, bet uzsvēra, ka aizturēšanas laikā viņam saplēsts apģērbs.

Udaļcovu jau pēc decembrī notikušas protesta akcijas sodīja ar desmit dienu arestu par pretošanos policijas darbiniekiem.

Maskavas Jaunā Arbata ielā sestdien uz mītiņu pulcējās opozīcijas atbalstītāji, kas jau sāk izklīst. Protesta akcija noritēja mierīgi.

Udaļcovs iepriekš paziņoja, ka Jaunā Arbata ielā pulcējušies vismaz 30 tūkstoši cilvēku, bet policija vēstīja, ka sanākuši astoņi tūkstoši cilvēku.

Saskaņā ar pašvaldības doto atļauju mītiņa rīkošanai tā dalībnieku skaits nedrīkstēja pārsniegt 50 000 cilvēku.

Opozīcijas mītiņi ar ievērojami mazāku dalībnieku skaitu sestdien notiek arī citās Krievijas pilsētās.

Premjerministra un jaunievēlētā prezidenta Vladimira Putina pretinieku un atbalstītāju mītiņi kopš 4.decembrī notikušajām parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanām notiek regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!