Foto: Reuters/Scanpix

Francijā Tulūzā policijas specvienības ielenkto vīrieti, kuru tur aizdomās par septiņu cilvēku slepkavībām, nošāva snaiperis brīdī, kad vīrietis mēģinājis bēgt, paziņojis Francijas prokurors Fransuā Molēns, vēsta raidorganizācija BBC.

Jau vēstīts, ka 23 gadus vecais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mohameds Merahs kopš trešdienas rīta bija aizbarikādējies kādā dzīvoklī namā, kuru bija aplenkusi policija. Policija ceturtdien iekļuva vīrieša miteklī. Iepriekš tika ziņots, ka vīrietis apšaudes laikā izlēcis pa dzīvokļa logu un atrasts zemē miris.

Saskaņā ar Molēnam pieejamo informāciju aizdomās turētajam mugurā bijusi lodes necaurlaidīga bruņuveste un apšaudes laikā viņš uz policistiem raidījis aptuveni 30 lodes. Apšaudes laikā ievainojumus guvuši trīs policisti.

Francijas policija ceturtdienas naktī pastiprināja spiedienu uz Tulūzas pilsētā aplenkto "Al Qaeda" kaujinieku, kurš uzņēmies atbildību par septiņām slepkavībām, kas izdarītas apšaudē pie ebreju skolas Tulūzā un uzbrukumos karavīriem Tulūzā un Montobānas pilsētā. Policijas un prokuratūras darbinieki šo slepkavību izmeklēšanā aizturēja Meraha māti, brāli un brāļa draudzeni.

Jau vēstīts, ka Francijas dienvidrietumu pilsētā Tulūzā bruņots vīrietis pirmdien sarīkoja apšaudi pie ebreju vidusskolas, nogalinot trīs bērnus un vienu skolotāju, bet pēc tam aizbrauca ar motorolleru.

11.martā vīrietis Tulūzā nošāva karavīru, kurš tobrīd atradās atvaļinājumā. Savukārt 15.martā Montobānā netālu no Tulūzas vīrietis nošāva divus Francijas karavīrus un nopietni ievainoja vēl vienu. Visos trijos uzbrukumos slepkava pārvietojies ar vienu un to pašu zagto motorolleru. Tāpat visos trīs uzbrukumos izmantots 45.kalibra ierocis.

Visi uzbrucēja upuri bija etnisko minoritāšu pārstāvji. Pirmdien nošautie cilvēki ir ebreji, trīs nogalinātie karavīri ir no Ziemeļāfrikas, bet ceturtdienas apšaudē ievainotais karavīrs, kas joprojām atrodas komā, ir no Karību jūras reģiona. "Al Qaeda" un tam līdzīgi islāma ekstrēmistu grupējumi uzskata musulmaņu karavīrus Rietumvalstu armijās par nodevējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!