Foto: Reuters/Scanpix
Francijas tiesa ceturtdien piespriedusi trīs mēnešu cietumsodu vīrietim, kurš atļāvies slavēt "Tulūzas šāvēja" pastrādātos noziegumus, piektdien paziņoja prokuratūra.

20 gadus vecais Mohammeds Reda Gezali tika atzīts par vainīgu "rasu naida kurināšanā" un terorisma attaisnošanā.

Tulūzas prokurors Mišels Valē apsūdzētā notiesāšanu raksturoja kā zīmi varasiestāžu apņēmībai nepieļaut nekādus izteikumus vai paziņojumus, kuros būtu atbalstīti Mohammeda Meras noziegumi.

Jau ziņots, ka 23 gadus vecais alžīriešu izcelsmes Francijas pilsonis Mera, kuram, pēc paša vārdiem, bijušas saites ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda", šomēnes Tulūzā un tās apkaimē nošāva septiņus cilvēkus, arī trīs ebreju bērnus. Pats Mera tika nogalināts 22.martā policijas operācijas gaitā.

Gezali, kurš dzīvo tajā pašā apkaimē, kur mitinājās Meri, tika apcietināts pagājušo ceturtdien, pāris stundas pēc tam kad tika nošauts Mera.

Laikraksts "The Depeche du Midi" ziņoja, ka Gezali policistu klātbūtnē izrunājies, ka viņa "biedrs Mohammeds gan esot īsts vīrs", un paudis nožēlu, ka viņam nav izdevies novest savu darbu līdz galam.

Prokuratūra pieprasīja apsūdzētajam deviņu mēnešu cietumsodu. Savukārt pats Gezali noliedza, ka būtu ko tādu teicis.

Pašreiz viņš vēl nav nogādāts cietumā, gaidot uz iespējamo spriedumu pārsūdzēšanu.

Valē aģentūrai AFP atklāja, ka prokuratūra sistemātiski vērsīsies pret visiem, kas paudīs atbalstu Meram.

"Es izmantošu šo lēmumu, lai nosūtītu vēsti. Es būšu ļoti tiešs, es neļaušu, ka paslīd garām kaut viena šāda saruna," uzsvēra Valē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!