Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas līderis Ugo Čavess beidzis kārtējo ārstniecības kursu Kubā un atgriezies dzimtenē, vēsta ārvalstu mediji.

Čavess, kurš gatavojas piedalīties šā gada oktobrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, paziņojis, ka ārstēšanās kurss bijis veiksmīgs, un izteica cerību, ka radioterapijas kurss dos gaidīto efektu.

Valsts nacionālā televīzija izplatījusi kadrus, kur redzams, kā Čavess raitā gaitā izkāpj no lidmašīnas un apskauj ministrus.

Atgriezies dzimtenē, venecuēliešu līderis ar 20 minūšu garu runu uzstājāies televīzijas ēterā. Savu runu Čavess noslēdza ar improvizētu dziesmu.

Jau vēstīts, ka 57 gadus vecajam Čavesam, kurš ir pie varas kopš 1999.gada, 27.februārī Havanā izoperēja audu bojājumu iegurņa rajonā, kur pērn jūnijā viņam tika izoperēts audzējs. Pēc operācijas viņam tika veikts pirmais radioterapijas kurss.

Čavess oktobrī pasludināja sevi par izveseļojušos no vēža, bet 21.februārī paziņoja, ka viņam Kubā tiks izoperēts audu bojājums, jo pastāv liela iespējamība, ka šis bojājums ir ļaundabīgs.

Venecuēlas varas iestādes neatklāj precīzu slimības diagnozi un to, cik nopietnas ir Čavesa veselības problēmas. Tas savukārt rada augsni baumām, ka valsts prezidenta veselības stāvoklis ir daudz nopietnāks, nekā oficiāli paziņots. Pats Čavess runas par viņa veselības stāvokļa pasliktināšanos noliedz, nodēvējot tās par psiholoģisko karu, ko pret viņu uzsākuši nelabvēļi.

Par Čavesa galveno sāncensi Venecuēlas prezidenta vēlēšanās tiek uzskatīts opozīcijas kandidāts Enrike Kapriless.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!