Foto: stock.xchng
Lielbritānijā par uzbrukumu notiesāts Latvijas pilsonis, kurš dzērumā nelūgts ievēlies kādā ballītē un pēc izraidīšanas atgriezies ar beisbola nūju, uzbrūkot cilvēkiem, vēsta "Burton Mail".

22 gadus vecais Mārtiņš Celms kopā ar vēl vienu personu nelūgts ieradies ballītē kādās mājās Bērtonā. Divus svešos vīriešus savas mājas dārzā pamanīja saimnieks, kurš kopā ar savu draugu pieprasīja, lai viņi dodas prom.

Otrs svešinieks paklausīja prasībai, taču Celms atteicies. Kad mājas saimnieks ar draugu kopā veda Celmu ārā no mājokļa, viņš uzbruka vīriešiem, vienam no viņiem iesitot pa seju un pārsitot lūpu.

Celms padzīts no īpašuma, taču pēc brīža pie mājas durvīm bija dzirama skaļa klauvēšana. Latvietis bija atgriezies bruņojies ar beisbola nūju un metās uzbrukumā abiem vīriešiem, kuri viņu pirms tam padzina no ballītes.

Kopīgiem spēkiem Celms savaldīts un nodots policijai.

Pēc apcietināšanas vīrietis policijai atklājis, ka viņš izdzēris pusotru pudeli viskija. Nākamajā dienā neko no saviem varoņdarbiem Celms neatcerējās.

Advokāte tiesā sacīja, ka Celms iepriekš bija pārstājis lietot alkoholu, bet liktenīgajā dienā nejauši saticis senus savus draugus no Latvijas, un viņi kopā iedzēruši.

Nākamajā dienā viņš zilumains pamodies policijas iecirknī, neko neatceroties par iepriekšējās dienas notikumiem.

Tiesa atzina Celmu par vainīgu ieroča nesēšanā, mantisku bojājumu nodarīšanā, uzbrukumā un draudu izteikšanā.

Viņš arī pārkāpis Grimsbi karaliskajā tiesā iepriekš viņam piespriesto 12 mēnešu nosacīto cietumsodu par uzbrukumu ar pneimatisko ieroci.

Tiesa Celmam piesprieda 12 mēnešu cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!