Foto: Publicitātes foto
Lielbritānijas atkritumu pārstrādes kompānijai piemērota soda nauda par negadījumu, kurā Latvijas valstspiederīgais zaudēja roku, vēsta portāls "Kent Online".

45 gadus vecais Vladislavs Golovacs 2010.gada 20.decembrī piedzīvoja traumatisku rokas amputāciju virs elkoņa locītavas.

Vīrietis strādāja pie Longfīldas kompānijas "Pinden Limited" atkritumu šķirošanas konveijera lentes. Darba laikā konveijera lentē iestrēguši akmeņi un tā apstājusies. Golovacs mēģinājis atbloķēt konveijera lenti, to neizslēdzot, un tajā ierauta viņa kreisā roka.

Vīrietis nogādāts slimnīcā, taču viņa roku nav izdevies piešūt atpakaļ.

Dartfordas miertiesa nolēma, ka "Pinden Limited" pieļāvusi virkni darba drošības noteikumu pārkāpumu, kas noveda pie traģiskā negadījuma.

Inspektori atklājuši, ka konveijera bīstamākās detaļas nav norobežotas, kā arī Golovacs pirms darba nav ticis instruēts par drošības noteikumiem un kā droši attīrīt iestrēgušus priekšmetus no konveijera lentes.

Dartfordas miertiesa kompānijai piespriedusi naudas sodu 10 000 sterliņu mārciņu (8700 latu) apmērā, kā arī segt izdevumus 11 500 sterliņu mārciņu (10 005 latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!