Foto: AP/Scanpix
Maskavas policija svētdien izklīdināja geju praidu pie pilsētas domes un aizturēja apmēram 40 cilvēkus, starp kuriem bija gan homoseksuāļu aktīvisti, gan viņu pretinieki.

Starp aizturētajiem ir neatļautā praida organizētājs Nikolajs Aleksejevs, kurš tiek apsūdzēts par sabiedrisku pasākumu organizēšanas vai rīkošanas kārtības pārkāpšanu.

Aleksejevs sacīja, ka ir apmierināts ar šīs "geju parādes" rezultātiem. "Mēs vēlreiz parādījām, ka valsts rīkojas nelikumīgi," teica geju aktīvists.

Aleksejevs sacīja, ka jau plāno praidu nākamgad, lai ar to atzīmētu 20.gadskārtu kopš kriminālsoda par homoseksuālismu atcelšanas.

Maskavas policija paziņoja, ka nodrošinājusi kārtību pilsētā un novērsusi iespējamas sadursmes starp geju kustības aktīvistiem un viņu pretiniekiem.

Starp aizturētajiem ir divi plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kas nevis atspoguļoja šo pasākumu, bet piedalījās tajā, par ko liecina videoieraksts.

Geji svētdien Maskavā rīkoja divas nesankcionētas akcijas. Vispirms viņi piketēja pie pilsētas domes, bet pēc tam devās uz Jurija Dolgorukija pieminekli iepretim domei. Pareizticīgo organizāciju aktīvisti mēģināja traucēt šos pasākumus.

Geju rīkoto akciju mērķis bija nosodīt likumus par homoseksuālisma propagandas aizliegumu nepilngadīgo vidū, kuri pēdējā laikā ir pieņemti vairākos Krievijas reģionos. Maskavas pilsētas dome nesen sāka apspriest šāda likuma projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!