Foto: AFP/Scanpix

Āfrikas Savienības un Somālijas valdības spēki ir ieņēmuši stratēģiski svarīgo valsts dienvidu pilsētu Afmadovu, kuru līdz šim kontrolēja valstī spēcīgā islāmistu grupējuma "Al Shabab" kaujinieki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ar "Al Qaeda" saistītie islāmistu kaujinieki atstājuši pilsētu bez kaujas, kad tai pietuvojušies karavīri, informē amatpersonas.

Afmadova ir otra lielākā valsts dienvidu pilsēta, kas atrodas 115 kilometru attālumā no "Al Shabab" kaujinieku centrālā štāba Kismajo pilsētā, kas varētu būt valdības spēku nākamais mērķis. Afmadovas pilsēta ir stratēģiski svarīgs objekts arī tāpēc, ka no tās iet ceļu tīkls pa visu valsti.

Par spīti militāram spiedienam dažādās valsts vietās, islāmistu kaujinieki joprojām kontrolē lielu teritorijas daļu.

Āfrikas Raga valstī Somālijā nav spēcīgas valdības kopš 1991. gada. Ievērojamu valsts teritorijas daļu kontrolē ar teroristu tīkli "Al Qaeda" saistītais islāmistu grupējums "Al Shabab".

Šogad ANO piekrita palielināt Āfrikas Savienības bruņotos spēkus no 12 tūkstošiem līdz gandrīz 18 tūkstošiem vīru, iekļaujot tajos Kenijas karavīrus, kuri pagājušā gada oktobrī ienāca Somāljā, vajājot "Al Shabab" kaujiniekus.

Kenija kaimiņvalsts islāmistus apsūdz teroraktu rīkošanā, cilvēku nolaupīšanā tās teritorijā, kā arī pierobežas reģionu drošības destabilizācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!