Foto: AFP/Scanpix
Hondurasas valdība ir izveidojusi pretkorupcijas komisiju, lai cīnītos ar negodīgām tiesu un policijas amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Narkotirgotāju bandu locekļi ir iefiltrējušies gan tiesu institūcijās, gan policijā, pavēstīja valsts prezidents Porfirio Lobo. Jaunā piecu cilvēku komisija palīdzēs risināt valsts "daudzos drošības izaicinājumus", norādīja prezidents.

"Mēs esam noguruši no tā, ka mums nav [drošības] sistēmas, kuras locekļi nodrošina taisnīgumu un kalpošanu cilvēkiem," teikts prezidenta paziņojumā.

Pagājušajā mēnesī Lobo paziņoja, ka valsts drošībai ir svarīgi iztīrīt policijas rindas no negodīgiem darbiniekiem. Īsi pēc tam drošības ministrs Pompejo Bonilla paziņoja par sešu augsta ranga policijas komandieru atstādināšanu no amata.

Pēdējo sešu mēnešu laikā prezidents Lobo ir nomainījis divus policijas priekšniekus un drošības ministru, cenšoties atrisināt valsts drošības jautājumus.

"Delfi" jau vēstījuši, ka Hondurasā ir pasaulē augstākais slepkavību rādītājs. Slepkavību skaits sasniedz 86 uz katriem 100 000 iedzīvotājiem, liecina ANO dati. Vardarbībā tiek vainota narkotiku tirgotāju un kontrabandistu noziedzīgo grupējumu darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!