Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas Izmeklēšanas komisijas vadītājs Aleksandrs Bastrikins uz mežu aizvedis Krievijas laikraksta "Novaja Gazeta" galvenā redaktora vietnieku Sergeju Sokolovu un draudējis viņu nogalināt, raidsabiedrībai BBC pastāstījis laikraksta galvenais redaktors Dmitrijs Muratovs.

Pēc šī notikuma Sokolovs esot spiests slēpties ārvalstīs, baidoties par savu dzīvību.

Muratovs BBC pastāstījis, ka Krievijas Izmeklēšanas komisijas apsardze aizvedusi Sokolovu uz mežu, kur žurnālistam dzīvības draudus izteicis komisijas vadītājs Bastrikins.

Krievijas izmeklēšanas komisija pagaidām BBC notikušo nav komentējusi.

Muratovs stāstījis, ka Bastrikins pieprasījis Sokolovam atvainoties par kādu rakstu, kurš publicēts laikrakstā "Novaja Gazeta". Taču neskatoties uz to, ka Sokolovs prasību izpildījis, viņš ticis aizvests uz mežu. Tikšanās laikā mežā Bastrikins esot pat "veiksmīgi pajokojis", Sokolovam solot, ka pats vadīs viņa nāves izmeklēšanu.

Laikraksta galvenais redaktors BBC pastāstīja, ka pēc notikušā Sokolovs ir aizbēdzis no Krievijas, gaidot, kad Bastrikins apliecinās, ka žurnālistam briesmas dzimtenē nedraud.

"Es ceru, ka Bastrikins šādi rīkojās nervu sabrukuma dēļ vai lielās slodzes dēļ un teikto nav domājis nopietni," sacījis Muratovs, kurš atzinis, ka gaida Krievijas izmeklēšanas komisijas vadītāja skaidrojumus.

Savukārt Krievijas liberālās partijas "Jabloko" līderis Sergejs Mitrohins pieprasījis izmeklēt Bastrikina rīcību attiecībā pret "Novaja Gazeta" žurnālistu. Krievijas žurnālistu savienība paziņojusi, ka ir sašutusi par draudiem "Novaja Gazeta" redaktoram.

Jau vēstīts, ka laikraksts "Novaja Gazeta" nereti kritizē Krievijas prezidenta Vladimira Putina politiku. 2006.gadā savās mājās Maskavā tika nošauta "Novaja Gazeta" žurnāliste Anna Poļitkovska, kura aprakstīja Čečenijā notiekošo, kritizējot Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!