Foto: AFP/Scanpix
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs rosina domāt par vienotu valūtu pēc Eirāzijas ekonomiskās savienības izveidošanas, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

"Vajag domāt tālāk, jādomā Eirāzijas ekonomiskās savienības mērogā, kurai ir jāparādās no 2015. gada, iekļaujot jautājumus, kuri nav pašreizējo sarunu dienas kārtībā, bet par kuriem vajadzētu padomāt, ņemot vērā globālā tirgus nestabilitāti. Es runāju par mūsu valsts parādzīmēm, par iespēju ieviest norēķinu vienību un galu galā, varbūt nonākt pie vienotas valūtas," paziņoja Medvedevs uzņēmēju forumā "Vienota ekonomiskā telpa: jaunas iespējas rūpniecīskai attīstībai". "Tas nav pašreizējās dienas kārtības jautājums, bet par to ir jādomā," uzskata premjers.

Jau vēstīts, ka izveidot Eirāzijas ekonomisko savienību pagājušā gada oktobrī ierosināja toreizējais Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins.
 
Viņš uzsvēra, ka runa neesot par to, lai tādā vai citā veidā atjaunotu PSRS, bet par ciešu integrāciju, kas balstās uz jaunu vērtību, jaunas politikas un ekonomikas bāzes.

"Mēs piedāvājam jaudīgas nacionālās apvienības modeli, kas spētu kļūt par vienu no mūsdienu pasaules poliem, turklāt spēlētu aktīva starpnieka lomu Eiropai un dinamiskajam Āzijas - Klusā okeāna reģionam," rakstīja Putins.

Putins paskaidroja, ka jaunā savienība kā pārnacionāla institūcija koordinēs "ekonomisko un valūtas politiku" starp dalībvalstīm. Tā arī būs atvērta jaunu locekļu uzņemšanai.Viņš piebilst, ka Eirāzijas savienība ir atklāts projekts un tam drīkst pievienoties visi, pirmām kārtām, Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) dalībvalstis. "Taču mēs nevienu negrasāmies steidzināt vai mudināt," skaidroja Krievijas premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!