Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas opozīcijas aktīvists Akleksejs Navaļņijs kļuvis par lielākā valsts aviopārvadātāja "Aeroflot" direktoru padomes locekli, vēsta raidsabiedrība BBC.

Navaļnija kandidatūru izvirzījusi mediju magnātam Aleksandram Ļebedevam piederošā "Nacionālā rezervju banka", kurai pieder 15% "Aeroflot" akciju.

"Lidojiet ar Aeroflot lidmašīnām," Navaļnijs ierakstīja mikroblogošanas vietnē "Twitter" uzreiz pēc akcionāru lēmuma, solot arī turpmāk aizstāvēt mazākuma akcionāru intereses.

Ļebedevs izvirzīt Navaļniju direktoru padomei nolēma jau februārī. "Ja Navaļņijs tik efektīvi cīnās par mazākuma tiesībām, turēdamas dažas uzņēmuma akcijas, tad laikam, direktoru padomē viņš darīs to vēl efektīvāk," savu lēmumu pamatoja Ļebedevs. Viņš arī norāda, ka pats Navaļņijs jau sen zinājis par iespēju tikt izvirzītām direktoru padomē.

Navaļnijs apsolījis amatā aizsargāt mazākuma akcionāru un uzņēmuma intereses.

"Aeroflot" reģistrētais kapitāls sastāv no 1,11 miljardiem akciju ar nominālu viens rublis. Uzņēmuma kontrolpakete – 51,17% akciju pieder Krievijas valstij. Navaļnijs ir mazākuma akcionārs tādos lielos uzņēmumos kā "Rosņeft", "Gazpromņeft", "Gazprom" un citos.

Kā mazākuma akcionārs blogeris tiesājies ar "Transņeft" un "Rosņeft" par tiesībām iegūt sev interesējošus dokumentus. Pagājušajā trešdienā "Rosņeft" vadītājs Igors Sečins izteica viedokli, ka Navaļnijs varētu darboties kāda naftas uzņēmuma konkurenta interesēs. Dažas ziņas liecinot, ka Navaļniju par advokātu ir noalgojusi kompānija "Hermitage Capital", paziņoja Sečins. "Hermitage Capital" šīs ziņa noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!