Foto: F64

Stingrā islāma kursa salafisma piekritēji Tunisijas pilsētā Sidibuzidā uzbrukuši viesnīcai, kuras bārā tirgots alkohols, vēsta raidsabiedrība BBC.

Desmitiem uzbrucēju pirmdienas naktī ielauzās viesnīcā, dauzīja pudeles, aizdzina apmeklētājus un demolēja istabas, pastāstīja viesnīcas īpašnieks. Islāmisti jau agrāk draudējuši iebrukt viesnīcā, ja tā nepārtrauks tirgot alkoholu, norāda īpašnieks.

Lai gan alkohola tirdzniecība Tunisijā ir atļauta, kopš tautas sacelšanās sākuma un prezidenta Zinelabidīna ben Ali gāšanas 2011. gada janvārī arvien lielāku ietekmi valstī iegūst islāmisti, kuru radikālākie pārstāvji vēlas šariata likumu ieviešanu.

Maijā Sidibuzidas salafisti rīkoja protestu, pieprasot viesnīcu un bāru - alkoholu tirgotāju pārvietošanu ārpus pilsētas.

Kā vēstīts, Tunisijā pēc mēnesi ilgiem nemieriem, kurus izraisīja bezdarba pieaugums un cenu kāpums, 2011. gada 14.janvārī tika gāzts un aizbēga no valsts autoritārais prezidents Zinelabidīns ben Ali. Tunisijas premjerministrs Mohammeds Ganuši 17.janvārī paziņoja par nacionālās vienotības pagaidu valdības izveidošanu un demokratizācijas pasākumiem.

Tunisijas notikumi iedvesmoja aktīvistus pieprasīt demokrātiskas reformas virknē citu Ziemeļāfrikas un Tuvo austrumu valstu, šo sacelšanos vilni pieņemts saukt par "Arābu pavasari".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!