Foto: AFP/Scanpix
Lībijas pagaidu parlaments Vispārējais tautas kongress svētdien noraidīja valdības sastāvu, kuru ierosinājis jaunais premjerministrs Mustafa Abu Šagurs, un izteica neuzticību premjeram.

Jaunais Lībijas premjers svētdien iesniedza parlamentā "krīzes valdības" sastāvu ar desmit galveno ministru amatu kandidātiem, tomēr parlaments ministru kabineta sastāvu noraidīja.

Pret premjera ierosināto valdības sastāvu nobalsoja 125 deputāti Lībijas Vispārējā tautas kongresa deputātu, 44 bija par valdības apstiprināšanu, bet 17 atturējās, liecina valsts televīzijā pārraidītā balsojuma rezultāti.

Tas bija Abu Šagura otrais un pēdējais mēģinājums izveidot valdību, tādēļ saskaņā ar Lībijas pagaidu parlamenta kārtības rulli tas tagad izraudzīsies jaunu premjerministru.

Pirmo Abu Šagura ierosināto valdību parlamenta deputāti noraidīja ceturtdien un deva viņam laiku līdz svētdienai iesniegt jaunu valdības sastāvu. Deputāti ceturtdien skaidroja, ka "šī valdība nepārstāvēja visus Lībijas sabiedrības sektorus vai reģionus. Tā bija izveidota patvaļīgi un uz draugu būšanu pamata".

Vispārējais tautas kongress sāka apspriest premjera ierosināto valdības sastāvu pēc tam, kad vairāk nekā 100 demonstrantu bija iebrukuši valdības ēkā, sūdzoties par to, ka ministru sarakstā nav pārstāvēta Lībijas rietumu pilsēta Zavija.

Pagaidu parlaments Abu Šaguru premjera amatā apstiprināja 12.septembrī, un viņam bija jāizveido valdība, kas valsti vadītu nākamos sešus mēnešus, tomēr tas viņam neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!