Foto: Reuters/Scanpix

Vidusjūrā starp Lībiju un Itālijai piederošo Lampedūzas salu svētdienas naktī nogrima kuģis ar nelegāliem migrantiem, no kuriem vismaz 10 gājuši bojā, bet 70 izglābti, vēstīja Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

Itālijas krasta apsardze svētdienas naktī atrada trīs bojāgājušas sievietes, kā arī izglāba 62 vīriešus un astoņas sievietes, no kurām viena bija stāvoklī. Izglābtie tika nogādāti uz Itālijas karaflotes kuģi, kas svētdien sasniegs Lampedūzu.

Divi krasta apsardzes kuģi svētdien turpināja meklēt upurus un izdzīvojušos katastrofas rajonā, kas atrodas 56 kilometrus no Lībijas piekrastes un 225 kilometrus no Lampedūzas, un atrada vēl septiņus bojāgājušos.

ANSA neminēja bojāgājušo un izglābto migrantu pavalstniecību.

Itālijas krasta apsardze devās palīgā, kad bija saņēmusi satelīttelefona zvanu ar lūgumu pēc palīdzības, un informēja savus kolēģus Lībijā un Maltā. Avarējušo kuģi vēlāk pamanīja kāda Maltas lidmašīna.

Septembrī pie Lampedūzas nogrima kuģis ar vairāk nekā 100 migrantiem no Tunisijas, un glābšanas dienestiem izdevās izglābt tikai 56 no viņiem.

Saskaņā ar Itālijas valdības datiem šī gada pirmajos deviņos mēnešos Itālijā no Āfrikas ieradušies astoņi tūkstoši nelegālu imigrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!