Foto: AP/Scanpix
Lielbritānijas sabiedriskās raidorganizācijas BBC ģenerāldirektors Džordžs Entvisls atkāpies no amata saistībā ar to, ka BBC  raidījumā valdošās Konservatīvo partijas politiķis ir nepatiesi apsūdzēts bērnu seksuālā izmantošanā.

"Pēdējo nedēļu pilnīgi ārkārtējie notikumi ir likuši man secināt, ka BBC būtu jāieceļ jauns vadītājs," sestdienas vakarā pie BBC ēkas Londonā žurnālistiem paziņojot par demisiju, sacīja Entvisls, kurš dažas stundas iepriekš bija teicis, ka amatu neatstās, ja viņam nelūgs to darīt BBC padome.

Envislam līdzās stāvēja BBC padomes priekšsēdētājs Kriss Patens, kurš teica: "Kā šīs ziņu organizācijas galvenais redaktors Džordžs ir godājami iesniedzis mums atlūgumu nepieņemamo kļūdu - nepieņemamās zemas kvalitātes žurnālistikas dēļ, kas mums ir radījis tik daudz diskusiju."

BBC televīzijas vakara informatīvi analītiskais raidījums "Newsnight" ("Ziņu vakars") piektdien pārraidīja interviju ar kādu vīrieti, kurš apgalvoja, ka 70.gados bērnu namā Velsā viņu vairākkārt seksuāli izmantojis Konservatīvo partijas politiķis. Lai gan intervētais neminēja šā politiķa vārdu, internetā izplatījās ziņas, ka tas ir Lordu palātas loceklis Alisters Makalpains, kurš savulaik bijis Konservatīvo partijas priekšsēdētāja vietnieks. 70 gadus vecais Makalpains noliedza visas apsūdzības.

50 gadus vecais Entvisls sācis strādāt BBC 1989.gadā kā praktikants un vēlāk bijis producenta palīgs, producents, dažādu līmeņu redaktors, kā arī citos vadošos amatos. Viņš bija BBC ģenerāldirektors kopš šā gada 17.septembra. Ģenerāldirektora amats ietver arī galvenā redaktora pienākumus.

Entvisls tika kritizēts arī par nepietiekamu rīcību saistībā ar skandālu, ka pagājušā gadā mirušais BBC raidījumu vadītājs Džimijs Savils savas karjeras laikā seksuāli izmantojis daudzas nepilngadīgas meitenes, tostarp arī BBC telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!