Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas valdības spēki sīvās cīņās atguvuši kontroli pār Damaskas – Alepo šoseju Maarat en Numānas apkārtnē, atsaucoties uz vietējo ziņu aģentūru SANA, vēsta “Itar-Tass”.

Operācijā kontroles atgūšanai pār Idlibas provinci karavīri ar helikopteru atbalstu ieņēmuši vairākas apdzīvotas vietas Žisr eš Šugūras apkārtnē. Šī pilsēta atrodas stratēģiskā kalnu pārejā, pār kuru iet Latākijas - Alepo šoseja, vēsta aģentūra SANA.

Netiek ziņots, vai valdības spēki tagad kontrolē visu šoseju un ir atguvuši kontroli pār Maarat en Numānu un Serākibu, kuras nesen nonāca nemiernieku rokās.

Jau vēstīts, ka kontrole pār šoseju Damaska - Alepo ir svarīga, jo pa to valdības spēki apgādā armijas daļas valsts ziemeļos. Nesen nemiernieku rokās nonāca svarīgas pilsētās uz šīs šosejas - Maarat en Numāna un Serākiba.

 Sīrijas konflikts turpinās kopš 2011. gada marta. Tautas sacelšanās pret valdošos iekārtu pāraugusi bruņotā nemiernieku un prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Saskaņā ar ANO datiem, konfliktā gājuši bojā jau vairāk nekā 20 000 cilvēku, pārsvarā civiliedzīvotāji.

Kopš sacelšanās sākuma ANO Drošības padome ir mēģinājusi atrast veidus, kā atrisināt konfliktu. Tomēr pieņemt stingras sankcijas pret Asada režīmu Drošības padomei tā arī nav izdevies, jo jau trīs reizes ANO rezolūcijasSīrijas jautājumos bloķēja Krievija un Ķīna. Pēc sava piedāvātā miera plāna izgāšanās, kurš paredzēja vardarbības pārtraukšanu un sarunu sākšanu starp opozīciju un valdību, savu amatu pameta  ANO un Ar

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!