Foto: AFP/Scanpix

No Gazas joslas raidītas raķetes eksplozijā otrdien gājis bojā Izraēlas armijas karavīrs, kas ir pirmā militārpersona Izraēlā, kas nogalināta gandrīz nedēļu ilgušajā konfliktā, paziņoja Izraēlas armijas pārstāvis.

Armijas pārstāvis apstiprināja, ka karavīrs otrdien gājis bojā raķetes eksplozijā Eškolas rajonā, kas atrodas Izraēlas un Gazas sektora robežas dienvidos.

Karavīrs bija ceturtais bojāgājušais Izraēlā, kas miris no Gazas sektora raidītu raķešu uzbrukumos, bet viņš ir pirmā militārpersona, kas gājusi bojā gandrīz nedēļu ilgajā konfliktā. Armijas paziņojumā teikts, ka 18 gadus vecais Josefs Fertuks bija no Jordānas upes rietumkrasta Emmanuelas apdzīvotas vietas.

Vēlāk otrdien Izraēlas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Izraēlā raķešu eksplozijā ir nogalināts arī viens civiliedzīvotājs. Bojāgājušais ir beduīns no Negevas tuksneša Aljaans Salems al Nabari, informēja ministrija, piebilstot, ka vīrietis strādājis uzņēmumā, ar ko ministrija sadarbojas daudzus gadus.

Izraēlas dienvidu pilsētā Kirjatmalahi ceturtdien tika apšaudīta ar raķetēm no Gazas joslas, nogalinot trīs cilvēkus - divus vīriešus un sievieti.

Kopš 14.novembra starp Izraēlu un Gazas sektoru notiek raķešu apšaudes. Izraēlas sāktajos uzlidojumos Gazas joslā ir nogalināti 125 palestīnieši, un vairāk kā tūkstoš cilvēku ievainoti. Konflikta saasinājumu izraisīja Izraēlas trieciens, kurā Gazas joslā tika nogalināts valdošās islāmistu kustības "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds Saīds Halils al Džabari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!