Foto: AFP/Scanpix
Kādas Ķīnas austrumu pilsētas valstsvīri nolēmuši pārmācīt iedzīvotāju, kurš atteicies jaunas šosejas būvētājiem pārdot zemi, ap viņa māju apbūvējot ceļu, vēsta portāls "Dailymal".

67 gadus vecā ķīnieša piecstāvu māju tagad visapkārt ieskauj šoseja.

Kad Žedžingas pilsētas varasiestāde nolēma būvēt jaunu šoseju, tā nojauca vienu dzīvojamo rajonu, tā iedzīvotājiem piešķirot jaunas mājas. Taču Lū Baogena ģimene atteicās atstāt īpašumu, sakot, ka piedāvātā atlīdzība ir par mazu, lai pārvāktos uz citu vietu.


Varasiestādes, nogurstot no centieniem veco pāri pārliecināt šķirties no īpašuma, nolēma šoseju apbūvēt apkārt mājai. Tagad gados vecais pāris spiests dzīvot šosejas vidū. Pagaidām gan šoseja vēl nav pabeigta un pa to brauc vien vietējie iedzīvotāji un tie, kuri vēlas aplūkot interesanto skatu ar māju ielas vidū. Neskatoties uz neērto situāciju, ģimene joprojām atsakās mājas atstāt, sakot, ka turēsies pie tās kā nagla pie sienas.

Lai gan privātīpašums Ķīnā nepastāv, tomēr jaunie noteikumi ir kļuvuši arvien liberālāki un tie neļauj bez iedzīvotāju piekrišanas nojaukt viņu mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!