Foto: AFP/Scanpix
Bangladešā sestdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks tekstilfabrikā, kurā gāja bojā vismaz 109 tās strādnieki, kas galvenokārt bija sievietes, paziņoja vietējās amatpersonas.

Ugunsgrēks izcēlās deviņstāvu fabrikas "Tazreen Fashion" pirmajā stāvā esošā noliktavā Ašulijas rajonā 30 kilometrus uz ziemeļiem no valsts galvaspilsētas Dhakas un strauji izplatījās pa ēku.

Daļa upuru gāja bojā, kad izlēca no fabrikas ēkas augšstāvu logiem, mēģinot izglābties no liesmām un dūmiem.

Vairums upuru, kurus ugunsdzēsēji atrada dažādos ēkas stāvos, bija nosmakuši dūmos.

Ugunsdzēsēji nodzēsa ugunsgrēku apmēram piecu stundu laikā. Ugunsgrēka cēlonis vēl nav zināms, bet amatpersonām ir aizdomas, ka to var būt izraisījis īssavienojums.

Fabrikas īpašnieks Delvars Hosains noliedza, ka situācija viņa fabriku telpās būtu nedroša. "Tas ir milzīgs zaudējums manam personālam un manai fabrikai. Šis ir pirmais ugunsgrēks kādā no manām septiņām fabrikām," sacīja Hosains.

Viņš apstiprināja, ka fabrika ražojusi apģērbus pēc ārvalstu kompāniju pasūtījuma, tai skaitā Nīderlandes modes apģērbu tīklam "C&A" un Honkongas patēriņa preču ķēdei "Li & Fung".

2010.gada decembrī ugunsgrēkā citā tekstilfabrikā tajā pašā rūpniecības zonā gāja bojā vismaz 25 cilvēki.

Bangladešā ir apmēram 4500 tekstilfabriku, kurās strādā vairāk nekā divi miljoni cilvēku. Apģērbi veido apmēram 80% no Bangladešas eksporta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!